Akupressur

Akupressur innebär att man med hjälp av finger tumme eller knoge trycker på specifika punkter på kroppen. Att använda akupressur är ett naturligt sätt att få igång en förlossning genom att hjälpa livmodertappen att mogna och öppna sig. Detta är ett helt säkert sätt både för mamman och barnet för att  igång värkarna.


Instruktioner
1
Tryck på Hoku punkten (du hittar den genom att ha alla fingrar utsträckta så att tumme och pekfinger bildar som ett L, precis i mjukdelen i trekanten nedanför där benet från pekfinger och tumme går ihop hittar du rätt ställe) Massera denna punkt med tummen med pekfingret som stöd på undersidan av handen för att stimuleravärkarna. Det kan kännas något ömt när du masserar detta område detta område. Detta påverkar tarmen som omger en del av livmodern och gör så att du får sammandragningar.
2
Tryck på SP6 (Spleen 6) i en minut. För att hitta rätt område, placera fyra fingrar ovanför den högsta punkten på fotknölen på insidan av din vrist. Precis bakom skenbenet finns punkten. Den här punkten hjälper livmodertappen att mogna och stärker svaga sammandragningar.
3
Hitta punkten BL 32 genom att ta längden av ditt pekfinger upp från där skärtskåran slutar (den som hantverkare så fint brukar visa upp ;) ) och en tummes bredd ut åt sidan. Massera denna punkt med pekfinger eller knoge i en minut.4
Tryck och massera dessa punkter i en cirkelrörelse i en minutDet ska kännas ömt men inte smärtsamt. Ta bort trycket när du känner en sammandragning. Fortsätt med akupressur efter sammandragningen avtagit har avtagit.

5
Upprepa trycket på dessa punkterDu kan upprepa upp till sex cykler per gång.Tillämpa mindre tryck om det blir smärtsamt.

3 kommentarer:

 1. Blev nyfiken och min sambo fick trycka på de punkterna och Shit vad förvånad jag blev när det funkade, fick sammandragningar typ direkt! Jag är bara i vecka 37 än så jag ska vänta till nästa vecka så ska vi köra det på allvar, ett som är säkert. Tack för tipset :-)

  /Anna

  SvaraRadera
 2. Hej,

  Jag tycker verkligen de här punkterna fungerar. Är i vecka 40+2 och väldigt otålig nu så jag kände att jag ville föra ngt. Gjorde övningarna med ca 30-40 min mellanrum. Gradvis blev sammandragningar och värkar mer tydliga. Det fungerar men krävs lite tålamod.

  SvaraRadera
 3. Har kört detta 6 varv nu utan tillstymmelse till värk. Är i vecka 38, men på mig gav dessa punkter ingen effekt alls. Kanske ingen ide då att betala för massage som "ska ge igångsättning".

  SvaraRadera